miakkoris.hu
     NBII női felnőtt        NBII női junior          OSB leány          Kupák - Tornák
        Hírek    Menü             Hírek     Menü         Hírek     Menü                 Hírek     Menü
------------------MENÜ------------------

Aktuális hírek

Partner oldalak

Játékok

 
-----------------Hírek-----------------

NBII felnőtt

NBII junior

OSB

Kupák-Tornák

 

 
---------------Csapatok---------------

NBII felnőtt

NBII junior

OSB

 

 
-------------Góllövőlista--------------

NBII felnőtt

NBII junior
 

2014/2015

2013/2014

 
-------------- TABELLÁK-------------

2015/2016

NBII felnőtt:

NBII Junior:

OSB leány B:


2014/2015

2013/2014

 

 
-----------Búcsú a Fraditól-----------

 
KSI felnőtt hírek
KSI felnőtt hírek : Rólunk írták.

Rólunk írták.

  2014.03.11. 13:47

 

Szorítóban a KSI.

Forrás: http://www.utanpotlassport.hu/


Szorítóban a KSI

Élvonalbeli körülmények között dolgozhatnak a kiszemelt fiatalok a KSI kézilabda-akadémián. Nem is szívleli őket emiatt (ahogy a Nemzeti Akadémiát sem) a többi klub. Viszont a játékosok hatalmasat fejlődtek az elmúlt hét hónapban. Többek között speciális, az ökölvívásból ellesett módszerrel. Ha már amúgy is olyan küzdelemre kényszerül az akadémia, akár a szorítóban.

reb  Több mint fél éve működik az akadémiai képzés a KSI kézilabda-szakosztályában. Mivel még hosszú évek munkája áll előttük, az eltelt hét hónap arra elég, hogy a két vezető, a fiúkat felkészítő Szabóné Balog Judit és leányok munkáját irányító, dr. Ökrös Csaba nemzetközi mesteredzők segítségével összegezzük az eddigi tapasztalatokat. Képet kaptunk, mit is jelent akadémistának lenni.

Ugye, amikor a kézilabda és akadémia szót egymás mellé tesszük, elsőre a Balatonbogláron működő Nemzeti Kézilabda Akadémia ugrik be. A NEKA-val szakmai együttműködésben dolgozik a KSI, ami abban is megnyilvánul, hogy azokat a kézilabdázókat, akik megfeleltek a felvételi követelményeknek, de létszámhatár fölött helyezkednek el, Budapestre irányítják (három-négy ilyen eset volt eddig). A NEKA költségvetésével a KSI nem tudja felvenni a versenyt. A budapesti akadémisták bérelt létesítményekben készülnek („horror összegért”), viszont még így is kiváló körülmények között.

okros_csaba

Ökrös Csaba

Ahogy a lányokat felkészítő Ökrös Csaba mondja, NB I-es szintű munkát tudnak végezni. Heti nyolc-kilenc edzésük van, rengeteg egyéni képzéssel, mozgáskoordinációs tréninggel, úszással. A csapatokkal hetente sportpszichológus, a kapusokkal külön kapusedző foglalkozik. A terhelésdiagnosztikai vizsgálatokat a Nemzeti Sportközpontok Sporttudományi- és Diagnosztikai Igazgatóságának munkatársai, míg az orvosi vizsgálatokat a KSI orvosa és a Sportkórház doktorai végzik (a sportantropometriai felmérésekről itt írtunk hosszabban).

Az évkezdéstől eltelt időszak látványos fejlődést hozott a lányok és fiúk között is. Az is igaz, volt honnan felépíteni a játékosokat. A felvételi után látszott: nagyon változó a tudásuk. Azonos szintre kellett hozni. Az sem volt mindegy, hogy a fiatal versenyszerűen űzte-e a sportágat, vagy mondjuk csak heti két edzésre járt, általános iskolában. Nem beszélve arról, hogy először idegenek voltak egymásnak. Idő kellett, míg a kialakultak azok a pályán kívüli kapcsolatok, amelyek a játékban is visszaköszönnek.

– Messze még a folyamat vége, de már érződik, egyre jobb csapattá válnak – mondja Ökrös Csaba. – Megtalálják egymást a pályán, kialakultak azok a páros-hármas kapcsolatok, amelyek az eredményes játék feltételei. A sok egyéni képzésnek köszönhetően rengeteget fejlődtek a lányok, sok jó dolgot látok tőlük, és nekik is egyre több a sikerélményük. Először sokan idegesek voltak, feszültek, mert korábban alig kaptak játéklehetőséget, most pedig akár végig a pályán vannak. A padról nem lehet fejlődni. a rutin rengeteg, nem megkerülhető munkaóra eredménye. Már sokkal jobban kezelik a stresszhelyzetet.

A lányok az országos serdülő-bajnokságban játszanak, és nagyon fiatal, 1996-97-es születésű vagy még fiatalabb játékosokkal a felnőtt NB II-ben. A fiúk a serdülő-bajnokság mellett az NB II juniorbajnokságában pallérozódnak.

Sikerélmény a lányoknak, hogy az NB II felnőtt mezőnyében egyre szorosabb mérkőzéseket játszanak. Akitől ősszel tíz góllal kaptak ki, az a következő egymás elleni meccsen már csak négy találattal jobb. Azon van a hangsúly, hogy a lányok és a fiúk egyénileg is megtalálják a feladatukat, szerepüket a csapatban. Ami luxus a többi csapathoz képest: az edzők nagyon türelmesek a játékosokkal. Nyilván adott esetben az emelt hang itt sem maradhat el, de nincs eredménykényszer, nem pontokban vagy bajnoki helyezésben mérik a sikert – ennek ellenére a fiúk nagyon büszkék arra, hogy már biztosították helyüket az OSB felsőházi rájátszásában.

ksi_kezi04

Forrás: KSI

Az edzők szerint nem lehet úgy önbizalmat építeni, hogy közben porig alázzák a játékost. Rosszabb teljesítmény után elbeszélgetnek vele, elmagyarázzák neki, miben hibázott, miben nem lenne szabad. De nem hullanak fejek, és van idő a fejlődésre, ellentétben sok más klubbal, ahol nincs idő kivárni bizonyos érési-fejlődési folyamatokat. Viszont akaratgyenge játékosokkal egyikük sem foglalkozik: egy évet mindenki kap, de már most látják, hogy egy-két fiataltól megválnak.

Maguk az edzők mondják, hogy a jó lehetőségek miatt sem a balatonboglári intézményt, sem őket nem kedveli a többi klub. Ez részben érthető, hiszen itt tényleg profi körülmények között dolgozhatnak a fiatalok, az iskola is támogatja a munkarendjével a versenyszerű sportolást.

A vezetők részben megértik azokat, akik rossz szemmel nézik őket. Tényleg nem könnyű, ha a legjobbakat beiskolázzák a központok, mert akkor nehezebb helyi térségben fejleszteni és népszerűsíteni a játékot. Ugyanakkor Ökrös szerint – aki a testnevelési egyetemen tanít, az edzőképzésben dolgozik – a klubok nem tudnak annyit nyújtani, mint az akadémiák. És miért hagyná ki bárki a lehetőséget?

Itt nem a szakmaiságról van szó, nem magukat helyezik a többi edző fölé. Bár a mesteredző megjegyzi, sok kollégán, még fiatalokon is azt érzi, hogy rutinszerűen végzik a munkájukat, és a gyakorlat felől megközelített elméleti alapokkal sincsenek tisztában. Pedig az önképzés, a tudásszomj nem függ az anyagi lehetőségektől. Arról nem szólva, hogy a KSI sehol sem toborzott, nem keresett meg játékosokat. Csak az került hozzájuk, aki önként elment a felvételire, és akit a szüleivel és a korábbi egyesülettel megbeszélve igazoltak le.

Ráadásul a nevelőkluboknak a nevelési költségtérítést minden alkalommal kifizették!

ksi_kezi03

Forrás: KSI

A sokoldalú képzésre példa az egyik mozgáskoordinációs gyakorlatsor,  a H-ball. Ez nem a handball (kézilabda) szóból alkotott név, hanem a feltalálóról, Halmay Csabára és a balance (egyensúly) szóra emlékeztet. Igaz, mára annyira összenőtt a kézilabdával, hogy a korábbi ökölvívó nem is emel szót ellene. A lényege, hogy az edző két (vagy három, négy), a teniszlabdánál kisebb, puha fogású zsonglőrlabdát dob a játékosnak, aki ezt csak meghatározott kézzel kaphatja el. A gyakorlat gyors és bonyolult, hihetetlenül fejleszti a perifériás látást, a lábmozgást (gondoljunk arra, milyen kiváló a lábmunkája a jó ökölvívónak), segít a feltétlent feltételes reflexszé alakítani, javítja a terhelés alatti koordinációt. Érdemes megnézni a videót, ami minden szónál jobban mutatja be a gyakorlatot.

Maga a feladatsor nehéz, már az edzői része is, amikor dobálni kell a labdát, viszont nincs nagy helyigénye, nem költséges. Az edzőképzéseken rendszeresen bemutatják, és vannak is érdeklődők, de nem kapkodnak utána a kollégák… Pedig folyamatos gyakorlással óriási fejlődés érhető el.

Vétek, ha ezek után ugyan a klubok között nem népszerű az akadémia, a játékosok között annál inkább? Putics Fanni, a válogatott balátlövő Putics Barna húga év közben jött át Veszprémből, de mások is érkeznek. A nemrég tartott kiválasztón is volt érdeklődés, és május 26-án még egyet tartanak.

Annak ellenére, hogy jóval kevesebben felvételiztek a KSI akadémiájára, mint a NEKA-ra, és hogy a képességek szerint vegyes társaság jött össze, Ökrös saját skálája szerint (NB I-es játékos lesz belőle – lehet belőle – nem lesz) a játékosok harmada szerinte biztosan eljut az az élvonalba. A fiúikat nézve is hasonló, ha nem jobb a helyzet.

Ennél több jelenleg nem is kell ott, ahol a cél kimondva az, hogy előbb-utóbb elkapkodják a gyerekeket, és legyen belőlük NB I-es, majd akár válogatott játékos is.

- See more at: http://www.utanpotlassport.hu/2014/03/09/kepzes-mesterfokon/#sthash.fbnc1tTy.dpuf

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Program

<<<klikk a képre>>>>

 
Események-Ajánló-Programok
2018. Június
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
Számláló
Indulás: 2009-11-19
 
Archívum

FTC2000

Menü

Hírek


Junior

Hírek

Menü


Ifjúsági

Hírek

Menü


Ferencváros

 

 
Fradi kézilabda utánpótlás Fórum

     

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
KSI-Akadémia a Facebookon
 

Támogatóink:     ,  


Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!